MVO

Intercédé staat voor duurzaam ondernemen

Intercédé heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. De footprint die we met z’n allen achterlaten voor de komende generaties maken wij daarom graag zo klein mogelijk. Dat doen we onder andere door zoveel mogelijk duurzame promotionele producten in ons assortiment op te nemen. Zo dragen wij ons steentje bij aan een betere wereld.

 

Duurzaam is een ruim begrip. Wij hanteren hiervoor de onderstaande criteria.

 1. De producten ondersteunen een duurzame levensstijl
  Dit zijn producten die meerdere keren bruikbaar zijn én hun bijdrage leveren aan het verbeteren van milieuomstandigheden. Zoals bijvoorbeeld de douchecoach die de ontvanger helpt water te besparen.
 2. De producten zijn gemaakt van duurzame, ruwe materialen
  Bijvoorbeeld van biodegradable materialen (geen reststoffen), van gerecycled materiaal of van materiaal dat herbruikbaar is aan het einde van de levenscyclus (cradle-to-cradle).
 3. De producten zijn geproduceerd door fabrikanten die zich aan de afspraken over duurzaamheid houden
  Deze fabrikanten voldoen aan de Europese wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid en milieu. Belangrijk daarbij is dat de werknemers er werken volgens de ILO (International Labour Organisation)-regels.

Onze medewerkers helpen u met plezier om duurzame promotionele producten te vinden die perfect passen bij de uitstraling van uw organisatie.

 

Dit doen wij om de CO2-footprint te verminderen

Omdat wij ons bewust zijn van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid voor het milieu, nemen wij maatregelen om de CO2-footprint te verminderen:

 • Wij leveren ons afval gescheiden aan bij gespecialiseerde afvalverwerkers.
 • Wij laten ons papierafval samenpersen, waardoor we dubbel zoveel papier kunnen afvoeren met dezelfde transportmiddelen.
 • We kopen zoveel mogelijk milieuvriendelijke verpakkingen in.
 • We selecteren onze vervoerders en leveranciers op hun inspanningen om de CO2-footprint te verminderen.
 • We bundelen de verzendingen aan onze klanten zoveel mogelijk, om het milieu te sparen.

 

Corporate Social Responsibility (CSR)

Dat wij duurzaam ondernemen, laten wij niet alleen tot uitdrukking komen in onze producten. De voorbereidingen voor onze CRS-certificering zijn in volle gang! Omdat we bewust nadenken over de impact van onze activiteiten op mens, milieu en bedrijfsvoering. Het CSR-certificaat bewijst dat we voldoen aan de internationale standaardnorm voor mvo binnen de branche voor promotionele producten. CSR-certificaten zijn Europees erkend.

 

Eerlijk zakendoen

Intercédé onderschrijft de Code of Conduct van de brancheorganisatie PPP. Deze gedragscode staat garant voor eerlijk zakendoen. Dit is waar wij voor staan:

 • Wij commiteren ons aan de rechten van individuen
 • Wij respecteren het milieu
 • Wij focussen op naleving van (lokale) wet- en regelgeving
 • Wij hebben specifieke aandacht voor mensenrechten
 • Wij leveren alleen veilige producten van hoge kwaliteit die op verantwoorde wijze zijn geproduceerd
 • Wij bewaken de arbeidsomstandigheden en mensenrechten bij onze leveranciers en zetten ons in voor de verbetering daarvan